POČASNI PREDAVAČI I ČLANOVI UDRUŽENJA

 

Predavač u Centru za edukaciju, Accademia integrativa, od 2008.g.

 

 

ALBERT

Albert Y.Grabovschiner Ph.D.

 

Jedan od osnivača i prvi predsednik Quantum Medicine Association, koja danas okuplja više od 50 organizacija Evrope, Azije i Amerike, čija delatnost je u oblasti kvantne medicine. Udruženje Quanttes je članica Asocijacije od 2007.

Direktor Instituta za kvantnu medicinu, predsednik Akademskog koncila pri Institutu.

Učesnik prvog Simpozijuma kvantno-informacione medicine, QIM, Beograd 2011.

 

 

POČASNI ČLANOVI

 

ciki

 gospodin Predrag-Pera Čikarić (1953-2020)

 

 

Bio je:

Predsednik Udruženja paraplegičara za Rasinski okrug, predsednik Centra za samostalni život invalida, podružnica Kruševac, dobitnik Zlatnog grba Filip Višnjić Saveza slepih Srbije, vlasnik diplome amaterskog radio operatera za rad sa svim zemljama sveta „YU 1 XF“, diplome počasnog člana jedinstvenog radio-kluba za slepe „ Luj Braj“, sertifikata za kvantnu medicinu Centra za edukaciju, Accademia integrativa, dobitnik druge nagrade na 18-om Internacionalnom Haiku takmičenju Kusamakura, novembar 2013 .

Mladalački skok u reku Rasinu sa 18 godina ukrotiće njegovo fizičko telo. Duh i dušu mu u ovom prostorvremenu niko i ništa nije ukrotio. Otvoreno, bez gorčine, pun neke neuhvatljive energije, koja je prštala oko njega, govorio je o više od 40 godina „borbe za život i sa životom“, o 20 godina potpunog slepila za spoljašnji svet, ali magične unutrašnje jasnovidosti. Život je nazivao čudom: čudo što je ostao živ posle osmominutnog ostajanja pod vodom, posle skoka u vodu koji je prouzrokovao prelom vratnih pršljenova. Čudo što nije životario, već živeo sadržajno, čak ispunjenije od većine „normalnog sveta“: pomagao ljudima, gradio, čitao, dopisivao se, povezivao rastavljene, organizovao i učestvovao u pozorišnim predstavama i svečanostima namenjenim invalidima, pevao i bekrijao po rasinskim kafanama i pisao…pisao-Haiku, nalazeći inspiraciju po planinama, planinskim klancima „gde se plaše vuci i hajduci“. Svojim unutrašnjim jasnovidom-vidi, svojim onostranim čulima-osećao svu lepotu zvanu život i izražavao sažetom Haiku formom:

Dvorogi mesec

opet presreće ponoć

iznad izvora.

cikaric